Vezetőink, edzőink

2022.01.13. 16:14:30

2022. Közgyűlés

Tisztújító közgyűlés MEGHÍVÓ

A Bajai Bácska FKE elnöksége az alábbi meghívót teszi közzé:

MEGHÍVÓ

A Bajai Bácska Férfi Kosárlabda Egyesület közgyűlésére.

A közgyűlés helye: MNÁMK Sportcsarnok

A közgyűlés ideje: 2022. január 26. 17 óra

Megismételt közgyűlés ideje: 2022. január 26. 17 óra 30 perc

Napirendi pontok:

1./ A levezető elnök megválasztása

2./ Jegyzőkönyv vezető megválasztása

3./ Jegyzőkönyv hitelesítők megválasztása

4./ 2021. évi beszámoló ismertetése és elfogadása

5./ Az elnökség tagjainak megválasztása

6./ A felügyelő bizottság tagjainak megválasztása

7./Az utánpótlás csapatok versenyzési jogának átengedése

8./ Az utánpótlás csapatok versenyzési joga átengedése feltételeinek meghatározása

9./A felnőtt csapat versenyzési jogának átengedése.

10./ Egyéb.

A közgyűlés a határozatait egyszerű szótöbbséggel hozza az Alapszabály rendelkezései szerint. Az Egyesület a közgyűlés határozatképtelensége esetén megismételt közgyűlést tart. A megismételt közgyűlés az eredeti napirendi pontokban a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

Baja, 2022. január 10.                                                                                Elnökség

Felnőtt

2020.09.24. 1:56:08

Ismét bajnoki mérkőzés az MNÁMK-ban

Pénteken elindul a 2020/2021. bajnoki sorozat az NB1 B piros csoportjában.

Az első fordulóban mindjárt az egyik bajnok aspiráns látogat Bajára.

Megkérjük kedves szurkolóinkat, hogy a járványügyi előírásokat maradéktalanul tartsák be!

Kapunyitás 17.15-kor. Belépéskor hőmérséklet ellenőrzés kötelező. Kérünk Mindenkit, hogy időben érkezzen. A csarnokban csak maszkban lehet tartózkodni. Az emeleti rész és az öltöző folyosó zárva lesz!

Köszönjük megértésüket!

Hajrá Bácska!!

Vezetőink, edzőink

2020.09.24. 1:23:28

Ismét elment egy kosaras...

Sajnos, ismét szegényebbek lettünk szombaton „elment” egy remek sportember, egykori válogatott kosárlabdázó, testnevelő tanár, edző, játékvezető.

78 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT RÁTVAY ZOLTÁN

Zoli 16 évesen tagja volt annak a Bajai Bácska Posztó S.E. kosárlabda csapatnak, mely 1958-ban felkerült a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályába, az NB.I-be. Tax Imre edző csapatában akkor a következők alkották a csapat gerincét: Tinusz Ernő, Vass László, Vétek Frigyes, Kovács József, Allaga Gábor, Szabó László, Heller István, Surányi Miklós, Rácz János, Weindinger Dezső. III. Bélás középiskolai tanulmányait követően 1961-1965 között, Testnevelési Főiskolai tanulmányai alatt a főiskola csapatát erősítette. Hazatérését követően a BSK létrejöttéig (1972) a Bácskában játszott, majd 30 évesen befejezte aktív játékosi pályafutását. Játékos pályafutása alatt a Tax Imre „Kosaraskönyv” adatai szerint az 1958-1988 közötti három évtized megszakítás nélküli legmagasabb osztályban szereplés alatt a 198 cm magas, zömében „bedobói poszton” játszó Rátvay Zoli az NB.I-ben szereplő összes 114 játékos között a 10. helyével, 234 alkalommal játszott a bajai csapatban. Ezeken a mérkőzéseken 18,5-es dobott pont átlagot elérve az 5. legeredményesebb játékos volt 4.333 dobott ponttal. A magyar válogatottban 10 mérkőzésen került pályára, ez a bajai játékosok közül a 10. legjobb eredmény. 1968-ban ezüstérmet, 1966-ban, és 1971-ben bronzérmeket szerzett a Bácska Posztó csapattal. Aktív játékos időszakát befejezve a testnevelő tanári munka mellett kosárlabda edzőként dolgozott, először kisgyermekek képzésével foglalkozott. Több éven keresztül NB.I-es kosárlabda mérkőzések játékvezetőjeként is tevékenykedett A Tóth Kálmán Gimnázium fiú kosárlabda csapatával rendszeresen eljutott az országos döntőkig. 1984, 1985 és 1986 években országos középiskolás bajnokság aranyérmesei lettek. NB.II-be került azzal bajai női csapattal, melynek játékosai között Anita lánya megismerkedhetett a kosárlabda szépségeivel. Anita háromszor volt magyar bajnokcsapat tagja, 150 alkalommal szerepelt a válogatottban, 1987-ben Anitával EB-bronzérmes volt a magyar válogatott. 2007-ben Baján fejezte be hosszú kosaras pályafutását. Az utóbbi években Zoli feleségének (Iván Laci egykori szintén sikeres bajai kosárlabdázó, a csodálatos kezű „dobógép” idősebb nővére volt) elhunytát követően Anita segítette az egyre romló egészségi állapotba kerülő édesapját. Zoli fia, Tamás a bajai sikeres kosaras időszakát követően Sopronban él családjával, testnevelő tanár, kosaras edző, két igen magasra nőtt, jól képzett fiatal kosaras fiú apukája. Zoli testvére Czirákyné Rátvay Kati 250 magyar válogatottsággal, EB sikerekkel a háta mögött Németországban él családjával.

Zolihoz a Bácska csapatában jó hét év együtt töltött idő köt össze sok-sok élménnyel, most mégsem ezekből idézek, hanem a kb. két hónappal ezelőtti utolsó találkozásunkra emlékezem. Egy bajai nagyáruház parkolójában találkoztunk Anita lányával közös bevásárlásuk után. Pár percet beszélgettünk, Zoli a gépkocsiban ült, Anita a vásároltakat rakta be a kocsiba. Szellemi frissessége, memóriája remek volt, a lábaira, a térdeire, a csontjaira panaszkodott, azokkal nem volt „barátságban”. A beszélgetés végén arra kért, hogy szomszédasszonyomnak, Karácsonyi Erikának mondjam el, készíti elő a következő baráti találkozót a volt NB.II-es női csapat számára. Az üzenet eljutott Erikához, aki örömmel vette azt. Sajnos erre a programra a kedvelt, szeretett volt edzőjükkel már nem kerül sor!

Sajnos jó minőségű felvételeim nem igazán vannak Zoli játékos időszakából, nem találtam sem közeli, sem arcképet róla, így az 1970-es spliti edzőtábor alatt készített egyik felvételemből nagyítottam ki Zoliról egy arcképet. Zoli játékos pályafutásából két rá jellemző mozdulatot megörökítő felvétel a III. Béla Gimnázium bitumenes pályáján készült, amikor a „kápolna” összeomlását követően ott, illetve a téli hónapokban Kiskunfélegyházán játszottuk le mérkőzéseinket. A csapatkép 1971. szeptemberben a Vasvári utcai sportcsarnok megnyitásán rendezett kosárlabda négy csapatos torna magyar válogatott elleni mérkőzése (91:83 arányban kikaptunk) előtt készült. Ezt nem az én felvételem, ez gyűjteményem egy igen értékes darabja. Zoli balról a hetedik. A felvételen lévők között Zoli a negyedik, aki már nincs közöttünk! Bízom abban, hogy visszaemlékezésemet ki tudom egészíteni olyan felvételekkel is, melyekkel nem rendelkezem. Elsősorban a középiskolás országos bajnokságok, sikerek felvételeit várom a volt játékosoktól!

Őszinte részvétem a családnak! Szép emlékkel, örömmel gondolok vissza az együtt töltött évekre! Zoli! Nyugodj békében!

Zoli búcsúztatására október 2.-án, pénteken 15 órakor kerül sor a Rókus temetőben.

Horváth Máté

Vezetőink, edzőink

2020.09.24. 1:43:48

Újra indul a kosárlabda

2020/2021-es kosárlabda szezon

Augusztus 03-án elkezdte a felkészülést a felnőtt csapatunk is. Az utánpótlás csapataink pedig változó időpontokkal kezdték meg a felkészülést a nyár utolsó hónapjában a bajnoki fordulók kezdésétől függően.

Sajnos a felnőtt bajnokság kezdetét illetőleg még nincs végleges döntés a bizonytalanság e területen is érződik. Természetesen a lebonyolítás lehetőségéről sincs információnk még. Mi nagyon reméljük, hogy a kialakult helyzet ellenére letudjuk játszani a bajnokságot.

Nagy elánnal kezdte a felnőtt keret a felkészülést, hiszen szeretnénk megismételni vagy túlszárnyalni az előző bajnokság (félbe szakadt) jó szereplését.

A játékos keretben történt egy–két változás.

Akik távoztak: Kővágó Laska Márk ( befejezte a kosárlabdát, a civil életben képzeli el a jövőjét.) Bor Sándor és Kollár Bence (továbbtanulás miatt igazol más csapathoz).

Az előző bajnokságban szereplő társaság többi tagja az egyesületünknél maradt, itt folytatja a játékot.

A fiatalok közül felkerült néhány játékos a keretbe, Weiner Martin, Szatmári Szabolcs, Szamosvári Márk, Berta Máté, ők együtt készülnek a felnőttekkel.

A tavalyi szezonban a bajaiak, Baja város szurkolói voltak jelen legnagyobb létszámában a B csoportos kosárlabda mérkőzésen az egész országban. Ezúton is köszönjük!!! Nagyon bízunk abban, hogy a szurkolóink a 2020/2021-es bajnoki évadban is ott lehetnek majd a mérkőzéseken, hogy hatodik játékosként bíztassák a csapatot. Mi pedig igyekszünk kiszolgálni az odaadó, harcias, alázatos játékunkkal Önöket.

Az utánpótlás csapataink is korosztályokat léptek:

A legkisebbeket (2012-2013 korosztály) továbbra is Bátori Magdi néni tanítja, az U11-es korosztályt (2010-2011) Radnótiné Hofmann Petra, az U12-eseket (2009-2010) Németh Attila páros edzi és koordinálja.

Hosszú idő után a serdülő korosztályban 2 csapatot is tudunk szerepeltetni a bajnokságban. A 2008-as születésűeket Szabó Norbi, míg a 2007-eseket Radnóti Miklós irányítja tovább.

Az U16, U18 és U20 korúakat Szabó Attila és Cservék Csaba terelgeti a minél jobb szereplés felé.

Bízunk abban, hogy e szép sportág tovább erősödik a nem túl kedvező külső hatások ellenére a városunkban is, de természetesen az egészség a legfontosabb! Mindenkinek jó egészséget és sikeres szezont kívánunk!

Felnőtt

2020.06.17. 21:01:33

Évadzáró Jamboree

Június 24-én az MNÁMK Sportcsarnokába várjuk szurkolóinkat, támogatóinkat, a szülőket és a szimpatizánsainkat!

Játékos formában zárjuk le a 2019/20. évi versenyszezont. Sajnos az ismert okok miatt a bajnokságokat nem tudtuk befejezni. Ezen a délután kicsiktől a felnőttekig mindenki indulhat a versenyeken és a szurkolóinknak is megtudjuk köszönni az egész éves bíztatást.

Hajrá Bácska!!

Kenguru

2020.05.27. 16:08:57

Kosarastábor júniusban!

Beindultunk. Minden korosztályos csapatunkban újra elkezdődtek az edzésmunkák. A helyszínekről és időpontokról az edzők nyújtanak felvilágosítást.
A kosaras tábor várja a gyerekeket, június 22. és 26. között a Gyaxiban.
Kedves Szülők! A tábor létszáma korlátozott, jelentkezzetek mielőbb a megadott elérhetőségek egyikén!
Hajrá Bácska!!

Felnőtt

2020.03.31. 10:58:10

Köszönjük!

Tisztelt Szurkolók és Sportbarátok!

Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudunk elbúcsúzni a szurkolóinktól. Mindenki által nyilván tudott, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a koronavírus járvány miatt eredményhirdetés nélkül lezárta a 2019/2020-as bajnokságot. A kialakult helyzetben nem tehetünk mást, mint vigyázzunk egymásra és reméljük a következő szezonban zökkenőmentesen lezajlik a bajnokság.

Kimondottan köszönjük, hogy ilyen szép számmal kilátogattak a mérkőzéseinkre és buzdították a csapatot. Azoknak is köszönjük, akik figyelemmel követték a szereplésünket és úgy drukkoltak nekünk. Hiszen Önök is kellettek ahhoz, hogy egy ígéretes szezont (befejezetlen szezont) tudjunk magunk mögött. A befejezéskor az NBI/B Piros csoportjában az előkelő 4. helyen álltunk, ami nagyon biztató folytatást sejtetett volna.

Köszönjük Támogatóinknak a segítséget, mellyel hozzájárultak az eredményes szereplésünkhöz!

Remélem megszerették a csapatunkat, a következő szezonban nagy elszántsággal és győzni akarással várjuk újra mérkőzéseinkre.

Sajnos az edzéseket sem tudjuk folytatni, mivel a sportcsarnokok is bezártak. A játékosainknak egyéni edzés feladatokat adunk, hogy mégis valamennyire kondiba tudják magukat tartani. Ez természetesen az utánpótlás játékosainkra is vonatkozik.

Mindenkinek jó egészséget (legfontosabb az egészség) és kitartást kívánok!!!

Köszönettel: Hosszú István

Vezetőink, edzőink

2020.03.31. 10:50:58

Az elnökség közleménye

Bajai Bácska FKE közleménye
Tisztelt Szülők, Sportolók és Sportbarátok!

Az MKOSZ 2020. március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggesztette!
Egyesületünk igyekszik mindent megtenni a klub sportolóinak, edzőinek, sportszakembereinek, a szülőknek és hozzátartozóinak egészsége védelmében. Elnökségünk mind ezek ismeretében a mai napon az alábbiakat teszi közzé:
Tekintettel a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre, a hétfői naptól határozatlan ideig felfüggeszti az edzéseket minden korosztályban, amíg a kialakult állapot nem rendeződik. Kérjük megértésüket és türelmüket. Az elkövetkezendő hetekben honlapunkon, közösségi oldalainkon igyekszünk minél több információval ellátni versenyzőinket és a szülőket.

Felnőtt

2020.03.06. 20:26:59

Az éllovast fogadjuk

A Budafokot legyőzve, Miskolcon is győztesként hagytuk el a parkettet.

Most újabb skalpgyűjtés előtt állunk, a tabellát vezető MAFC csapata látogat Bajára!

Az alapszakaszból már csak négy forduló van hátra, győzelmünk esetén akár még feljebb araszolhatunk a tabellán.

Szombaton várunk Mindenkit a csarnokba! Hölgyeknek meglepetés! Hajrá Bácska!!

Felnőtt

2020.02.19. 17:39:22

A kupagyőztes látogat Bajára

A Hepp Kupa négyes döntőjében nem sikerült találkoznunk. Az őszi budapesti mérkőzésen jobb volt a Budafok és magabiztosan nyerte azt a találkozót. Itt a visszavágás pillanata.

Bajai Bácska FKE - Budafoki KK
2020.02.20. csütörtök 18 óra MNÁMK

A playoffba kerülésért a hátralévő bajnoki meccsek, mindenkinek nagyon fontosak. A tabella mostani dobogósai mellett, még kilenc csapat küzd a kiadó öt helyért. A Bácskának 3 hazai és 3 idegenbeli szereplése lesz még az alapszakaszban.
Kedves Szurkolóink! Nagy biztatás kell a csapatnak a csütörtöki találkozón. Köszönjük a biztatást! Hajrá Bácska!!

Junior

2020.02.19. 17:48:34

Cél a régiós döntő

REGIONÁLIS FIÚ JUNIOR BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ 2019-2020  

DÉL-NYUGATI A CSOPORT

Bajai Bácska FKE mérkőzés időpontjai

 

2020. január 28. kedd  16.30

ASE – BAJAI BÁCSKA FKE

2020. február 3. hétfő  17.30

MNÁMK Duna u. 33.

BAJAI BÁCSKA FKE - GYKSE SZEKSZÁRD

2020. február 9. vasárnap  15.00

DUE DSE VILLÁMOK - BAJAI BÁCSKA FKE

2020. február 14. péntek  18.45

MNÁMK Duna u. 33.

BAJAI BÁCSKA FKE - PVSK NKA

2020. február 19. szerda  19.00

MNÁMK Duna u. 33.

BAJAI BÁCSKA FKE – SIÓFOKI KS

2020. február 23. vasárnap  11.00

MNÁMK Duna u. 33.

BAJAI BÁCSKA FKE – ASE

2020. március 1. vasárnap  14.00

GYKSE SZEKSZÁRD - BAJAI BÁCSKA FKE

2020. március 5. csütörtök  20.00

PVSK NKA - BAJAI BÁCSKA FKE

2020. március 11. szerda  18.30

SIÓFOKI KS – BAJAI BÁCSKA FKE

2020. március 13. péntek  19.00

MNÁMK Duna u. 33.

BAJAI BÁCSKA FKE - DUE DSE VILLÁMOK

Felnőtt

2020.02.15. 9:02:17

HK kupadöntő

Február 15-16. között Cegléden kerül megrendezésre a 2019/2020. Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntője. A Final Four programja:

Szombat 11 óra: Budafok-Ceglédi KE (A)

Szombat 13 óra 30 perc: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém-Bajai Bácska FKE (B)

Vasárnap 11 óra: bronzmérkőzés (A-B mérkőzés vesztese)

Vasárnap 13 óra 30 perc: döntő (A-B mérkőzés győztese)

Helyszín: Cegléd Városi Sportcsarnok.

Serdülő

2020.02.15. 22:24:24

Serdülő Regionális bajnokság Baja

Vasárnap folytatódik az U14 bajnokság. Újra hazai pályán, a Türr Sportcsarnokban.

február 16.
10.00 BAJAI BÁCSKA FKE - PVSK NKA/B (A)
12.00 DOMBÓVÁRI KS –KASI/B (B)
14.00 A-B mérkőzés vesztese
16.00 A- B mérkőzés győztese

Kenguru

2020.02.15. 9:13:05

Kenguru forduló a Türr Sportcsarnokban

Február 15-én kerül megrendezésre az országos kenguru bajnokság 5. fordulója. A Bajai Méhek végre hazai környezetben léphetnek fel. Hajrá Bácska, hajrá Méhek!
10: 00 Bajai Bácska FKE - FTSI Dózsa Gy. Iskola
12:30 Kecskeméti KA Jimmy - Bajai Bácska FKE

Felnőtt

2020.01.24. 13:03:30

Élő közvetítés Veszprémből

A szombati hazai győzelem után ismét egy vidéki nagy csapathoz látogatunk. A héten a Veszprém is kiharcolta a Hepp kupa döntőbe jutást. A bajnoki versengésben egy kicsit gödörbe kerültek, egymást követően öt mérkőzésen is veszítettek. A sérülésből visszatérő első számú irányítójuk is szerepel ma este. Egy remek játékkal okozhatunk meglepetést, tudunk mi vidéken is győzni! Hajrá Bácska!!

Szurkolóinknak jó hír, hogy élőben nézhetik a mérkőzést. Ezen a linken elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=DvXftgPz2v4&feature=youtu.be

Felnőtt

2020.01.17. 22:58:23

Nagykőrös érkezik az MNÁMK-ba

Hétközben újra kiharcoltuk a Hepp Kupa döntőjében való részvételt.

BKG-Prima Akadémia - Bajai Bácska FKE 89-115 (26-29, 23-29, 20-29, 20-28)

 

Kiváló egyéni teljesítmények mellett csapatként nyertük meg ezt a meccset.

A bajnokság folytatódik, ebben a fordulóban a Sólymok csapata érkezik Bajára. Hajrá Bácska!!

Felnőtt

2020.01.14. 12:47:22

Ma bejuthatunk a Hepp Kupa döntőjébe!

Ma este dől el, hogy ott leszünk-e a februári négyes döntőn.

YouTube-n lehet követni élőben a mérkőzést! Hajrá Bácska!!

Felnőtt

2020.01.07. 22:47:11

Újra itthon

Idei első mérkőzésünkön nem jártunk sikerrel. Nyíregyházán nemcsak a meccset, de két játékosunkat is "elvesztettük". A kicsit erős játékvezetői döntésnek köszönhetően Jakab Peti nem játszhat a szerdai TF-Budapest elleni rangadón. Kővágó-Laska betegség miatt fog hiányozni. A csapat mindent el fog követni, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. Hajrá Bácska!!

Felnőtt

2019.12.23. 14:08:06

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Csapatunk egy győzelmet tett a kosaras karácsonyfa alá. Hajrá Bácska!!
Bajai Bácska FKE - MTK-Elite Basket 90-85

Szép számú közönségünk egy igazán kiélezett csatát láthatott, Bácska győzelemmel. A bajnokság alapszakasza a félidejéhez érkezett, 7 győzelmet és 6 vereséget gyűjtöttünk. Ez a teljesítmény az ötödik helyre volt elég, igaz itt öt csapat tanyázik.

Felnőtt

2019.12.17. 21:22:51

Karácsonyi tombola az év utolsó mérkőzésén

Kedves Szurkolóink!

Minden évben a Karácsony alkalmával egyesületünk is csatlakozik ahhoz a nemes kezdeményezéshez, amikor is rászoruló bajai családoknak segítenek bajai sportszervezetek. Úgy tehetjük Veletek közössé ezt a segítséget, ha az általatok felajánlott tombolatárgyakat sorsoljuk ki az utolsó hazai mérkőzésen december 21-én szombaton.

Várjuk a felajánlásaitokat december 19-ig, amelyeket leadhattok minden este az edzés időpontban 18 órától az MNÁMK csarnokában.

Tegyük szebbé egy bajai család Karácsonyát VELETEK KÖZÖSEN!

Hajrá Bácska!

Felnőtt

2019.11.08. 16:48:24

Honvéd érkezik a Duna utcába

Az előző fordulókban csapatunk továbbra is komoly ellenállásra késztette ellenfeleit. Ennek eredménye 2 győzelem mellett 1 vereség volt a mérlegünk.

Veszprém ellen, kiváló védekezés mellett még az utolsó percben is vezettünk. A vendég csapat ennek ellenére elvitte a két pontot. (Baja-Veszprém 71-76) Következett a Hepp Kupa 3. fordulója. Ezen a mérkőzésen nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Bajai Bácska - Bonyhád 117-77.

Az elmúlt vasárnap Szigetszentmiklóson jártunk. Itt is tartani tudtuk jó formánkat és végig vezetve megszereztük második idegenbeli győzelmünket. BKG-PRÍMA Akadémia - Bajai Bácska FKE 81-89.

Csapatunk 4/2 mutatóval, előkelő helyen várja a következő ellenfelét. Szombaton 17 órakor a Budapesti Honvéd csapatát fogadjuk. A tabellán elfoglalt helyük nem tükrözi a tudásukat. Három mérkőzésen is az utolsó percekben vesztettek. Nekünk van miért visszavágni, februárban a győri kupadöntőben szenvedtünk vereséget a piros-fehérektől.

Töltsük meg az MNÁMK csarnokát szombaton! Hajrá Bácska!!

Felnőtt

2019.10.22. 9:18:36

Mándity Máté búcsúzik az aktív játéktól

Szombaton a bajnokság alapszakaszának egyik legnagyobb derbije következik. Az elmúlt idény bajnoki döntőse látogat hozzánk. A Piros csoportban már nincs veretlen csapat, nagyon kiélezett és komoly csaták várhatók. Itt már  nincs "könnyű" mérkőzés. Ellenfelünk az elmúlt héten kikapott Nyíregyházán, majd hazai pályán hosszabbításban verte a Vasast. A Bácska megszerezte első idegenbeli győzelmét Nagykőrösön (61-68). A szombati találkozó teljesen kétesélyes.

2019.10.26. szombat 17 óra MNÁMK

Bajai Bácska FKE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém


A mérkőzés előtt Mándity Mátét köszöntjük. Máté "szögre" akasztja a kosárcipőit!


Szeretettel várjuk a Kosárbarátokat szombaton! Hajrá Bácska!!


Junior

2019.10.01. 11:05:42

A juniorok is elkezdték

A kiemelt bajnokságba jutás nem sikerült, miután a bajai selejtező fordulóban a döntő mérkőzésen kikaptunk a Kecskeméti Akadémiától.

Folytatás a DNy-i régióban. A csoport győztese kiharcolhatja a kiemelt alsóházba jutást. Hazai mérkőzéseink az MNÁMK-ban kerülnek lejátszásra: 

október 2. szerda 19 óra                    BAJAI BÁCSKA FKE- KOZÁRMISLENY SE/A

október 16. szerda 19 óra                  BAJAI BÁCSKA FKE- KANIZSA KK
október 21. hétfő 17:30 óra              BAJAI BÁCSKA FKE- GYKSE SZEKSZÁRD
november 4. hétfő 17:30 óra             BAJAI BÁCSKA FKE- PVSK NKA
november 17. vasárnap 11 óra          BAJAI BÁCSKA FKE– KAPOSVÁRI SI
december 11. szerda 19 óra               BAJAI BÁCSKA FKE- ASE
Felnőtt

2019.10.01. 10:58:41

HEPP Kupa sorozatunk is megkezdődik

Ma este megkezdjük az idei kiírás küzdelmeit. Ellenfelünk az NB II. Dombóvár csapata lesz. A tavalyi sorozatban a négyes döntőig jutottunk, ez idén is célunk!

Dombóvári KSE - Bajai Bácska FKE

2019. október 1. 19:30 Szuhay Sportcentrum


Hajrá Bácska!!

Felnőtt

2019.09.30. 17:56:01

Értékes győzelem a nyitányon

Izgalmas és igazi kosárélményt nyújtó mérkőzésen sikerült legyőzni a piros csoport egyik favoritját.

Bajai Bácska FKE - HÜBNER Nyíregyháza BS 73-66

Felnőtt

2019.09.24. 11:57:07

Új évad, új csoport és új csapat

Pénteken megkezdődik felnőtt csapatunk számára a 2019/2020-as bajnokság, a piros csoportban.

2019. szeptember 27. péntek 17 óra MNÁMK

Bajai Bácska FKE - HÜBNER-Nyíregyháza BS

Hazai pályán kezdünk, ellenfelünk a tavalyi év negyedik helyezett csapata. A Kék Cápák komoly játékerőt képviselnek az idén is.

Szerettél várunk Minden érdeklődőt! Hazai mérkőzéseinkre a belépés díjtalan!

Hajrá Bácska!!


Felnőtt

2019.09.24. 12:44:29

Alapszakasz műsora 2019/2020.

2019. szeptember 27. péntek 

17:00

Bajai Bácska FKE—HÜBNER Nyíregyháza Blue Sharks

2019. október 1. kedd

19:30

Dombóvári KSE —Bajai Bácska FKE           Hepp Kupa

2019. október 5. szombat

18:00

TF-BP—Bajai Bácska FKE

2019. október 12. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—Vasas Akadémia

2019. október 20. vasárnap

17:00

Nagykőrösi Sólymok KE—Bajai Bácska FKE

2019. október 26. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—HOYA-Pannon Egyetem Veszprém

2019. november 3. vasárnap

17:00

BKG-PRIMA Akadémia—Bajai Bácska FKE

2019. november 9. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—Budapesti Honvéd SE

2019. november 15. péntek

18:00

Budafok—Bajai Bácska FKE

2019. november 24. vasárnap

17:00

Bajai Bácska FKE—MEAFC-Miskolc

2019. november 30. szombat

17:00

MAFC—Bajai Bácska FKE

2019. december 7. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—Pécsi VSK-CARGATE

2019. december 15. vasárnap

18:00

Salgótarjáni KSE—Bajai Bácska FKE

2019. december 21. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—MTK Elite Basket

2020. január 5. vasárnap

16:30

HÜBNER Nyíregyháza Blue Sharks—Bajai Bácska FKE

2020. január 8. szerda

17:00

Bajai Bácska FKE—TF-BP

2020. január 12. vasárnap

16:00

Vasas Akadémia—Bajai Bácska FKE

2020. január 18. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—Nagykőrösi Sólymok KE

2020. január 24. péntek

18:00

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém—Bajai Bácska FKE

2020. február 2. vasárnap

17:00

Bajai Bácska FKE—BKG-PRIMA Akadémia

2020. február 8. szombat

15:30

Budapesti Honvéd SE—Bajai Bácska FKE

2020. február 22. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—Budafok

2020. február 28. péntek

17:30

MEAFC-Miskolc—Bajai Bácska FKE

2020. március 7. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—MAFC 

2020. március 16. hétfő

17:00

Pécsi VSK-CARGATE—Bajai Bácska FKE

2020. március 21. szombat

17:00

Bajai Bácska FKE—Salgótarjáni KSE

2020. március 29. vasárnap

18:00

MTK Elite Basket—Bajai Bácska FKE

Felnőtt

2019.05.27. 22:20:26

Aranyérem, hab a tortán

Óriási eredményt értünk el, a feljutás mellett miénk a bajnoki kupa és az aranyérem!

Teltházas mérkőzésen magabiztosan nyertünk a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén.
Bajai Bácska FKE - Salgótarjáni KSE 82-61

A 2018/2019. NB 1 B Zöld csoport bajnokság végeredménye:

1. BAJAI BÁCSKA FKE
2. Salgótarjáni KSE
3. Óbudai Kaszások


Felnőtt

2019.05.24. 10:46:36

"Arany" meccs következik

A 2018/2019. bajnoki év utolsó mérkőzése következik. A tét nem kicsi. Amelyik csapat nyer, átveheti a bajnoki aranyérmet és a bajnoki kupát.

2019.05.26. 18 ó MNÁMK
Bajai Bácska FKE - Salgótarjáni KSE

Kenguru

2019.05.24. 10:41:35

Kosártábor 2019.

Kedves Szülők! Kedves leendő Kiskosarasok!

Az idei szünidőben is várunk Benneteket, az augusztusi kosaras táborban. A tábor a vonatkerti Gyakorló Iskolában lesz, augusztus 12-16. között.
Információt Bátori Magdi nénitől kaphattok a 70/456-5134 telefonszámon.

Kenguru

2019.05.24. 10:30:50

Sportágválasztó

Vasárnap, Gyermeknap és SPORTÁGVÁLASZTÓ a Petőfi-szigeten!

Keresd a kosarasok sátorát és vegyél részt az ügyességi próbákon!

Felnőtt

2019.05.17. 15:36:06

Jön a bajnoki döntő

Az idei szezon végjátéka következik, a bajnoki döntő!
Szombaton 18 órakor várunk Mindenkit az MNÁMK-ban!

Május 18.  szombat 18 óra MNÁMK
Bajai Bácska FKE - Salgótarjáni KSC 

Az alapszakaszt a második helyen zártuk, innen kezdtük a rájátszást. Célunk a jövő évi Piros csoportba jutás volt. A sikeres negyed- és elődöntőket (Bácska-Pápa 2-0 és Bácska Óbuda 2-0) követően, már a kitűzött feljutás megvan.
Most a csapat minden tagja az aranyéremre pályázik. Az esélyünk megvan hozzá.
A döntő két nyert mérkőzésig tart. Folytatás 05.22. Salgótarjánban és ha kell, akkor a mindent eldöntő harmadik meccs is Baján lesz május 26. vasárnap 18 órakor!! Szurkoljon Mindenki a Bajának!
Hajrá Bácska!!!

Felnőtt

2019.02.19. 16:54:25

Felnőtt csapat programja

A héten szabadnapos a felnőtt és U20 csapatunk. A Hepp Kupa döntő után már a bajnokság alapszakasz végjátékára kell a figyelmet fordítani.

Jövő héten két mérkőzéssel folytatódnak a küzdelmek. Szerdán Óbudára látogatunk, szombaton Eger együttese érkezik Bajára.

2019. február 27. szerda 17 óra   Óbudai Kaszások KA – Bajai Bácska FKE


2019. március 2. szombat 17 óra   Bajai Bácska FKE – EKE Eger KOKSerdülő

2019.02.19. 16:45:37

Főtábla III. forduló Sopron

U14 csapatunk a legjobb 32 között vitézkedik. A hétvégén már a főtábla III. fordulójában szerepel. Messzire utaznak, a kétnapos torna helyszíne Sopron. A fiúk két soproni és egy budapesti csapattal fog mérkőzni.

2019.02.23. szombat

12.45 SOPRONI TIGRISEK – BAKAI BÁCSKA FKE

18.45 SOPRONI SI/A- BAJAI BÁCSKA FKE

2019.02.24. vasárnap

9.30 BAJAI BÁCSKA FKE – KKS Bp.


Kadett

2019.02.19. 16:39:26

Tavaszi folytatás a régióban


Hazai mérkőzések:
2019. február 21. csütörtök 17:30     Bereczki SZKI    BAJAI BÁCSKA FKE – PVSK/B

2019. február 28. csütörtök 17:30  Bereczki SZKI         BAJAI BÁCSKA FKE – SIÓFOKI KS

2019. március 14. csütörtök 17:30  Bereczki SZKI         BAJAI BÁCSKA FKE – ASE/B

2019. április 11. csütörtök 17:30    Bereczki SZKI   BAJAI BÁCSKA FKE – MARCALI VSZSE

2019. május 2. csütörtök 17:30      Bereczki SZKI       BAJAI BÁCSKA FKE – KOZÁRMISLENY SE


Junior

2019.02.19. 16:38:04

Juniorjaink is folytatják

Megkezdődik a tavaszi kör. Nyolc mérkőzést kell lejátszani az U18 csapatnak. Sikeres szereplés esetén bejuthatnak a Régiós Bajnokok Döntőjébe!
Hazai mérkőzések:
2019. február 18. hétfő17:30      MNÁMK                    BAJAI BÁCSKA FKE - DOMBÓVÁRI KS    87-73

2019. február 20. szerda  19:00     MNÁMK                BAJAI BÁCSKA FKE – ASE

2019. február 22.   péntek 19:30       MNÁMK               BAJAI BÁCSKA FKE - PVSK

2019. március 11.    hétfő 17:30      MNÁMK                BAJAI BÁCSKA FKE – SZEKSZÁRDI SÓLYMOK

Felnőtt

2019.02.19. 16:18:31

A Hepp Kupa döntőjében

A klub történetében először jutottunk be a dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjébe. Helyszín a győri Audi Aréna. Küzdelmes mérkőzéseken, a meglepetés határán voltunk.

Elődöntő:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – Bajai Bácska FKE 83-72 (24-23, 22-17, 18-15, 19-17)
Bronz meccs:
Bajai Bácska FKE – Budapesti Honvéd SE 78-81 (22-14, 14-24, 20-25, 22-18)

https://hepp2019.hunbasket.com/?fbclid=IwAR0crne0Wq7rgnSMJB12hUFw4FIGE6SDzwNSrZk0iy56OmI5lDGCHusJeA0

Vezetőink, edzőink

2019.02.18. 16:47:52

Elment Imre bá

Az utolsó ziccer volt...

Február elsején, életének 89. évében elhunyt Tax Imre. Vasárnap kaptuk a hírt, hogy nincs többé, hogy elment. Úgy ahogy az életét is élte, szerényen, csendesen, az otthonában. Tax Imre gyakorlatilag az alapját jelentette a bajai kosárlabda életnek, hiszen mind a férfi, mind a pedig a női vonalon tevékenykedett szeretett sportága fejlődése érdekében.

Tax Imre edzőként és klubvezetőként is dolgozott, mintegy 40 esztendőn át. Szakmai berkeken belül országosan is nagy elismertségnek, megbecsülésnek örvendett. Ezt igazolja az öt évvel ezelőtt átvett Mesteredzői Életműdíj, melyet a Magyar Edzők Társasága ítélt oda a számára. Korábban a Baja Város Sportjáért-díjat is átvehette.Tax Imre írta az 1990-ben megjelent Kosaraskönyv c. kötetet, mely a bajai kosárlabdázás történetét foglalja össze.

Imre bá, nyugodjék Békében!

Kenguru

2018.11.28. 17:23:06

Maradtunk az "A" csoportban

Szombaton korán kellett kelni a kicsiknek, már fél kilenckor feldobták a labdát.

Az első meccsen a bajai lányokat legyőztük 55-26. A folytatás a "fiatalokkal" felálló csapatunk kikapott a kecskeméti Jégtörő Mátyástól.

Az előző fordulóban izgalmakkal teli hosszabításos győzelem után, következik a II. forduló.

November 24-én 8:30-tól lehet szurkolni a kenguruknak a Dr. Pósta S. sportcsarnokban.

Gyermek

2018.11.20. 22:27:40

Baján volt a II. forduló

November 17-én délután volt a BNKK rendezésében az alapszakasz fordulója. A  bajai leány csapatot legyőztük, de a nagykőrösi csapat jobbnak bizonyult. Ezzel az eredménnyel maradtunk az "A" csoportban.

U20

2018.11.28. 17:07:49

Jól szerepel fiatal csapatunk

Nyolc forduló után az előkelő harmadik helyen áll U20-as csapatunk.

6 győzelem és 2 vereség a mérlegük.

 

Következő hazai mérkőzés:

2018. december 15. szombat 19 óra MNÁMK

Bajai Bácska FKE - Beszterce Kosárlabda Klub

Felnőtt

2018.09.18. 16:41:11

B33

Hétvégén indul a 3*3 felnőtt férfi bajnokság. A kilenc fordulóból és döntőből álló versenysorozat első állomása szeptember 22-én a Tüske csarnok lesz.

Egyesületünket "Bácskai Fiúk" nevű csapat képviseli. A csapattagok:

Nagy Dániel, Kővágó-Laska Márk, Pálkerti Tamás, Forgács Gábor, Goldring Gergő, Kollár Bence.

Támogatók

2018.09.18. 11:57:11

Facebook

Elindult Facebook oldalunk.

Az alábbi linken elérhető:

https://www.facebook.com/Bajai-Bácska-Férfi-Kosárlabda-Egyesület-713412122359717/

BB1.hu hírei

Hiba az bb1.hu elĂ©rĂ©sekor: Hiányzik egy szükséges térköz. Hiba törtĂ©nt az mno.hu hĂ­rek feldolgozásakor! KĂ©rjĂĽk prĂłbálkozzon kĂ©sĹ‘bb!