Vezetőink, edzőink

2022.01.13. 16:14:30

2022. Közgyűlés

Tisztújító közgyűlés MEGHÍVÓ

A Bajai Bácska FKE elnöksége az alábbi meghívót teszi közzé:

MEGHÍVÓ

A Bajai Bácska Férfi Kosárlabda Egyesület közgyűlésére.

A közgyűlés helye: MNÁMK Sportcsarnok

A közgyűlés ideje: 2022. január 26. 17 óra

Megismételt közgyűlés ideje: 2022. január 26. 17 óra 30 perc

Napirendi pontok:

1./ A levezető elnök megválasztása

2./ Jegyzőkönyv vezető megválasztása

3./ Jegyzőkönyv hitelesítők megválasztása

4./ 2021. évi beszámoló ismertetése és elfogadása

5./ Az elnökség tagjainak megválasztása

6./ A felügyelő bizottság tagjainak megválasztása

7./Az utánpótlás csapatok versenyzési jogának átengedése

8./ Az utánpótlás csapatok versenyzési joga átengedése feltételeinek meghatározása

9./A felnőtt csapat versenyzési jogának átengedése.

10./ Egyéb.

A közgyűlés a határozatait egyszerű szótöbbséggel hozza az Alapszabály rendelkezései szerint. Az Egyesület a közgyűlés határozatképtelensége esetén megismételt közgyűlést tart. A megismételt közgyűlés az eredeti napirendi pontokban a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

Baja, 2022. január 10.                                                                                Elnökség

Nincs hozzászólás
Szóljon hozzá elsőként!

Vezetőink, edzőink

2020.09.24. 1:23:28

Ismét elment egy kosaras...

Sajnos, ismét szegényebbek lettünk szombaton „elment” egy remek sportember, egykori válogatott kosárlabdázó, testnevelő tanár, edző, játékvezető.

78 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT RÁTVAY ZOLTÁN

Zoli 16 évesen tagja volt annak a Bajai Bácska Posztó S.E. kosárlabda csapatnak, mely 1958-ban felkerült a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályába, az NB.I-be. Tax Imre edző csapatában akkor a következők alkották a csapat gerincét: Tinusz Ernő, Vass László, Vétek Frigyes, Kovács József, Allaga Gábor, Szabó László, Heller István, Surányi Miklós, Rácz János, Weindinger Dezső. III. Bélás középiskolai tanulmányait követően 1961-1965 között, Testnevelési Főiskolai tanulmányai alatt a főiskola csapatát erősítette. Hazatérését követően a BSK létrejöttéig (1972) a Bácskában játszott, majd 30 évesen befejezte aktív játékosi pályafutását. Játékos pályafutása alatt a Tax Imre „Kosaraskönyv” adatai szerint az 1958-1988 közötti három évtized megszakítás nélküli legmagasabb osztályban szereplés alatt a 198 cm magas, zömében „bedobói poszton” játszó Rátvay Zoli az NB.I-ben szereplő összes 114 játékos között a 10. helyével, 234 alkalommal játszott a bajai csapatban. Ezeken a mérkőzéseken 18,5-es dobott pont átlagot elérve az 5. legeredményesebb játékos volt 4.333 dobott ponttal. A magyar válogatottban 10 mérkőzésen került pályára, ez a bajai játékosok közül a 10. legjobb eredmény. 1968-ban ezüstérmet, 1966-ban, és 1971-ben bronzérmeket szerzett a Bácska Posztó csapattal. Aktív játékos időszakát befejezve a testnevelő tanári munka mellett kosárlabda edzőként dolgozott, először kisgyermekek képzésével foglalkozott. Több éven keresztül NB.I-es kosárlabda mérkőzések játékvezetőjeként is tevékenykedett A Tóth Kálmán Gimnázium fiú kosárlabda csapatával rendszeresen eljutott az országos döntőkig. 1984, 1985 és 1986 években országos középiskolás bajnokság aranyérmesei lettek. NB.II-be került azzal bajai női csapattal, melynek játékosai között Anita lánya megismerkedhetett a kosárlabda szépségeivel. Anita háromszor volt magyar bajnokcsapat tagja, 150 alkalommal szerepelt a válogatottban, 1987-ben Anitával EB-bronzérmes volt a magyar válogatott. 2007-ben Baján fejezte be hosszú kosaras pályafutását. Az utóbbi években Zoli feleségének (Iván Laci egykori szintén sikeres bajai kosárlabdázó, a csodálatos kezű „dobógép” idősebb nővére volt) elhunytát követően Anita segítette az egyre romló egészségi állapotba kerülő édesapját. Zoli fia, Tamás a bajai sikeres kosaras időszakát követően Sopronban él családjával, testnevelő tanár, kosaras edző, két igen magasra nőtt, jól képzett fiatal kosaras fiú apukája. Zoli testvére Czirákyné Rátvay Kati 250 magyar válogatottsággal, EB sikerekkel a háta mögött Németországban él családjával.

Zolihoz a Bácska csapatában jó hét év együtt töltött idő köt össze sok-sok élménnyel, most mégsem ezekből idézek, hanem a kb. két hónappal ezelőtti utolsó találkozásunkra emlékezem. Egy bajai nagyáruház parkolójában találkoztunk Anita lányával közös bevásárlásuk után. Pár percet beszélgettünk, Zoli a gépkocsiban ült, Anita a vásároltakat rakta be a kocsiba. Szellemi frissessége, memóriája remek volt, a lábaira, a térdeire, a csontjaira panaszkodott, azokkal nem volt „barátságban”. A beszélgetés végén arra kért, hogy szomszédasszonyomnak, Karácsonyi Erikának mondjam el, készíti elő a következő baráti találkozót a volt NB.II-es női csapat számára. Az üzenet eljutott Erikához, aki örömmel vette azt. Sajnos erre a programra a kedvelt, szeretett volt edzőjükkel már nem kerül sor!

Sajnos jó minőségű felvételeim nem igazán vannak Zoli játékos időszakából, nem találtam sem közeli, sem arcképet róla, így az 1970-es spliti edzőtábor alatt készített egyik felvételemből nagyítottam ki Zoliról egy arcképet. Zoli játékos pályafutásából két rá jellemző mozdulatot megörökítő felvétel a III. Béla Gimnázium bitumenes pályáján készült, amikor a „kápolna” összeomlását követően ott, illetve a téli hónapokban Kiskunfélegyházán játszottuk le mérkőzéseinket. A csapatkép 1971. szeptemberben a Vasvári utcai sportcsarnok megnyitásán rendezett kosárlabda négy csapatos torna magyar válogatott elleni mérkőzése (91:83 arányban kikaptunk) előtt készült. Ezt nem az én felvételem, ez gyűjteményem egy igen értékes darabja. Zoli balról a hetedik. A felvételen lévők között Zoli a negyedik, aki már nincs közöttünk! Bízom abban, hogy visszaemlékezésemet ki tudom egészíteni olyan felvételekkel is, melyekkel nem rendelkezem. Elsősorban a középiskolás országos bajnokságok, sikerek felvételeit várom a volt játékosoktól!

Őszinte részvétem a családnak! Szép emlékkel, örömmel gondolok vissza az együtt töltött évekre! Zoli! Nyugodj békében!

Zoli búcsúztatására október 2.-án, pénteken 15 órakor kerül sor a Rókus temetőben.

Horváth Máté

Nincs hozzászólás
Szóljon hozzá elsőként!

Vezetőink, edzőink

2020.09.24. 1:43:48

Újra indul a kosárlabda

2020/2021-es kosárlabda szezon

Augusztus 03-án elkezdte a felkészülést a felnőtt csapatunk is. Az utánpótlás csapataink pedig változó időpontokkal kezdték meg a felkészülést a nyár utolsó hónapjában a bajnoki fordulók kezdésétől függően.

Sajnos a felnőtt bajnokság kezdetét illetőleg még nincs végleges döntés a bizonytalanság e területen is érződik. Természetesen a lebonyolítás lehetőségéről sincs információnk még. Mi nagyon reméljük, hogy a kialakult helyzet ellenére letudjuk játszani a bajnokságot.

Nagy elánnal kezdte a felnőtt keret a felkészülést, hiszen szeretnénk megismételni vagy túlszárnyalni az előző bajnokság (félbe szakadt) jó szereplését.

A játékos keretben történt egy–két változás.

Akik távoztak: Kővágó Laska Márk ( befejezte a kosárlabdát, a civil életben képzeli el a jövőjét.) Bor Sándor és Kollár Bence (továbbtanulás miatt igazol más csapathoz).

Az előző bajnokságban szereplő társaság többi tagja az egyesületünknél maradt, itt folytatja a játékot.

A fiatalok közül felkerült néhány játékos a keretbe, Weiner Martin, Szatmári Szabolcs, Szamosvári Márk, Berta Máté, ők együtt készülnek a felnőttekkel.

A tavalyi szezonban a bajaiak, Baja város szurkolói voltak jelen legnagyobb létszámában a B csoportos kosárlabda mérkőzésen az egész országban. Ezúton is köszönjük!!! Nagyon bízunk abban, hogy a szurkolóink a 2020/2021-es bajnoki évadban is ott lehetnek majd a mérkőzéseken, hogy hatodik játékosként bíztassák a csapatot. Mi pedig igyekszünk kiszolgálni az odaadó, harcias, alázatos játékunkkal Önöket.

Az utánpótlás csapataink is korosztályokat léptek:

A legkisebbeket (2012-2013 korosztály) továbbra is Bátori Magdi néni tanítja, az U11-es korosztályt (2010-2011) Radnótiné Hofmann Petra, az U12-eseket (2009-2010) Németh Attila páros edzi és koordinálja.

Hosszú idő után a serdülő korosztályban 2 csapatot is tudunk szerepeltetni a bajnokságban. A 2008-as születésűeket Szabó Norbi, míg a 2007-eseket Radnóti Miklós irányítja tovább.

Az U16, U18 és U20 korúakat Szabó Attila és Cservék Csaba terelgeti a minél jobb szereplés felé.

Bízunk abban, hogy e szép sportág tovább erősödik a nem túl kedvező külső hatások ellenére a városunkban is, de természetesen az egészség a legfontosabb! Mindenkinek jó egészséget és sikeres szezont kívánunk!

Nincs hozzászólás
Szóljon hozzá elsőként!

Vezetőink, edzőink

2020.03.31. 10:50:58

Az elnökség közleménye

Bajai Bácska FKE közleménye
Tisztelt Szülők, Sportolók és Sportbarátok!

Az MKOSZ 2020. március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggesztette!
Egyesületünk igyekszik mindent megtenni a klub sportolóinak, edzőinek, sportszakembereinek, a szülőknek és hozzátartozóinak egészsége védelmében. Elnökségünk mind ezek ismeretében a mai napon az alábbiakat teszi közzé:
Tekintettel a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre, a hétfői naptól határozatlan ideig felfüggeszti az edzéseket minden korosztályban, amíg a kialakult állapot nem rendeződik. Kérjük megértésüket és türelmüket. Az elkövetkezendő hetekben honlapunkon, közösségi oldalainkon igyekszünk minél több információval ellátni versenyzőinket és a szülőket.

Nincs hozzászólás
Szóljon hozzá elsőként!

Vezetőink, edzőink

2019.02.18. 16:47:52

Elment Imre bá

Az utolsó ziccer volt...

Február elsején, életének 89. évében elhunyt Tax Imre. Vasárnap kaptuk a hírt, hogy nincs többé, hogy elment. Úgy ahogy az életét is élte, szerényen, csendesen, az otthonában. Tax Imre gyakorlatilag az alapját jelentette a bajai kosárlabda életnek, hiszen mind a férfi, mind a pedig a női vonalon tevékenykedett szeretett sportága fejlődése érdekében.

Tax Imre edzőként és klubvezetőként is dolgozott, mintegy 40 esztendőn át. Szakmai berkeken belül országosan is nagy elismertségnek, megbecsülésnek örvendett. Ezt igazolja az öt évvel ezelőtt átvett Mesteredzői Életműdíj, melyet a Magyar Edzők Társasága ítélt oda a számára. Korábban a Baja Város Sportjáért-díjat is átvehette.Tax Imre írta az 1990-ben megjelent Kosaraskönyv c. kötetet, mely a bajai kosárlabdázás történetét foglalja össze.

Imre bá, nyugodjék Békében!

Nincs hozzászólás
Szóljon hozzá elsőként!

Vezetőink, edzőink

2018.12.21. 13:34:30

Békés Karácsonyt!

Kedves Szurkolóink, Támogatóink!

Mindenkinek Békés és Boldog Karácsonyt Kívánunk!

 

Nincs hozzászólás
Szóljon hozzá elsőként!

Vezetőink, edzőink

2017.01.11. 20:16:12

Rendkívüli elnökségi ülés

2017. január 10-én a Bajai Bácska FKE elnökségi ülésén a felnőtt csapat rossz szereplése és annak javításának módja volt a fő napirendi pont.

Az elnökség úgy döntött, hogy a felnőtt csapat vezetőedzői feladatát a bajnokság végéig Cservék Csaba látja el.

Ezt a nem egyszerű feladatot, Cservék elvállalta, ugyan valamennyi segítséget kérve Pump Gábortól és Hosszú Istvántól. Az Elnökség leszögezte, hogy a döntések a vezetőedző kezében vannak.

A többi edző köteles az Ő irányításával segíteni a munkáját.

Fontos feladat a játékosokat felrázni és motiváltá tenni, valamint igazi csapatot kialakítani.

2017.01.11. Bajai Bácska FKE. Elnöksége

Nincs hozzászólás
Szóljon hozzá elsőként!